Az idei, 41. Kékszalag Fesztiválra 2009. július 2-5. között kerül sor Balatonfüreden. A Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb rendezvényén tavaly ismét megdőlt a létszámrekord, 2008-ban ugyanis 578 hajó, közel 2600 vitorlázóval a fedélzetén indult a versenyen. Az ezévi rendezvény fővédnöke Bajnai Gordon miniszterelnök.

A Kékszalag nem csak a leghosszabb távú tókerülő verseny Európában, de a legrégebbi alapítású, azaz a legnagyobb hagyományokkal bíró regatta is egyben, melyet 1934-ben rendezték meg először, a tengeri versenyek mintájára.
A versenyen motorhasználat nélkül kell megkerülni a tavat. A verseny igazi szabadidős, társadalmi, családi, baráti eseménnyé vált az utóbbi időben. A regattán résztvevő több mint 500 hajón, a parti rendezvényeken, a fogadásokon évről- évre ott vannak a sportvilág és az üzleti élet ismert személyiségei mellett a hétköznapi sportbarátok is.
 
Idén már második alkalommal kerül kiírásra a gyermekek számára megrendezett Kékpántlika. A rajthoz álló hajók létszáma megközelíti a 100 darabot.
 
A Kékszalag Fesztivál idén számos programmal egészül ki a versenyt a partról követők részére. A Grand Aero Challenge elnevezésű műrepülő-show most először kerül megrendezésre. Július 1-jén és 2-án a füredi móló előtt nyolc versenyző méri össze tudását a vitorlás hajók között kialakított pályán, a freestyle bemutatón, a szinkron-műrepülésen, és a ballon-vadászaton.
 
Bővebb anyagot a http://www.kekszalag.hu/ oldalon olvashattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://multeam.blog.hu/api/trackback/id/tr581220354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása