Ha egy nagyon finom süteményre vágysz, akkor megtaláltad, amit keresel!:)

 
Recept:
 
Tészta hozzávalói:
1 kg liszt; 0,5 dkg fahéj;  0,25 dkg szegfűszeg; 0,02 kg szódabikarbóna; 7,5 cl tej; 2 db tojás; 0,15 kg sertészsír; 0,15 kg méz; 0,3 kg cukor
 
Tészta készítése: A lisztet, fahéjat, szegfűszeget, és a szódabikarbónát összekeverjük. A tejet, tojást, zsírt, mézet és a cukrot összeolvasztjuk, majd ráöntjük a lisztes részre és összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk.  
Sütőlemezre rakva a lapokat egyenként 170 C°-on 6-7 perc alatt készre sütjük.
 
Krém hozzávalói:
 
1,25 liter tej; 0,25 kg búzadara; 0,05 kg vaníliás cukor; 0,22 kg cukor; 0,5 kg vaj
 
Krém készítése: A cukros, vaníliás cukros tejben a búzadarát megfőzzük, majd kihűlés után vajjal habosra keverjük.
 
Elkészítés:
 
Baracklekvár              10 dkg (a lapok kenéséhez)
 
A megsütött lapot tálcára helyezzük és a krém 1/3 részét egyenletesen elkenjük rajta, ezután ráhelyezzük a következő lapot, amelyet forró lekvárral lekenünk majd a következő 1/3 rész krémmel megkenünk.  Erre ráhelyezzük a harmadik lapot, amit megint lekenünk forró baracklekvárral és a  megmaradt krémmel. Végül rárakjuk az utolsó lapot.
20 dkg étcsokoládét 0,5 dl olajjal vízgőzön felolvasztunk és ezzel lekenjük a tetejét. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://multeam.blog.hu/api/trackback/id/tr471597457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása