Event+Catering: Grízes mézes szelet+ ínycsiklandozó sütemény
Címkék: karácsony event recept
2009.12.14. 15:25
Ha egy nagyon finom süteményre vágysz, akkor megtaláltad, amit keresel!:)
Recept:
Tészta hozzávalói:

1 kg liszt; 0,5 dkg fahéj; 0,25 dkg szegfűszeg; 0,02 kg szódabikarbóna; 7,5 cl tej; 2 db tojás; 0,15 kg sertészsír; 0,15 kg méz; 0,3 kg cukor
Tészta készítése: A lisztet, fahéjat, szegfűszeget, és a szódabikarbónát összekeverjük. A tejet, tojást, zsírt, mézet és a cukrot összeolvasztjuk, majd ráöntjük a lisztes részre és összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk.
Sütőlemezre rakva a lapokat egyenként 170 C°-on 6-7 perc alatt készre sütjük.
Krém hozzávalói:
1,25 liter tej; 0,25 kg búzadara; 0,05 kg vaníliás cukor; 0,22 kg cukor; 0,5 kg vaj
Krém készítése: A cukros, vaníliás cukros tejben a búzadarát megfőzzük, majd kihűlés után vajjal habosra keverjük.
Elkészítés:
Baracklekvár 10 dkg (a lapok kenéséhez)
A megsütött lapot tálcára helyezzük és a krém 1/3 részét egyenletesen elkenjük rajta, ezután ráhelyezzük a következő lapot, amelyet forró lekvárral lekenünk majd a következő 1/3 rész krémmel megkenünk. Erre ráhelyezzük a harmadik lapot, amit megint lekenünk forró baracklekvárral és a megmaradt krémmel. Végül rárakjuk az utolsó lapot.
20 dkg étcsokoládét 0,5 dl olajjal vízgőzön felolvasztunk és ezzel lekenjük a tetejét. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
A bejegyzés trackback címe:
https://multeam.blog.hu/api/trackback/id/tr261597457
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.